İçeriğe geç

Adaş Ne Demek Tdk

Adaş kimlere denir?

1. Aynı adı taşıyan herkes: “Biz de senin gibiyiz hemşerim, ikimizin de adı Ahmet.” 2. Uzantı. Arkadaş, arkadaş: “Adaşım, saat kaç?”

Trakya’dA Adaş ne demek?

Trakya bölgesinde, özellikle Edirne’de “isimdaş” aynı mahallede yaşayan kişiyi ifade eder. Bu terim, komşuluk ve yakınlık duygusunu ifade eder.

Adaş nereden gelir?

adaş – İngilizce sözlük. Türkçe-Türkçe kelime isimden, Türkçe ek Türkiye +dAş ile türetilmiştir. Daha fazla bilgi için isim makalesine bakın. Eski Türkçe isim kaynağı “arkadaş, yoldaş” ile ilişkisi belirsizdir.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Adaş nerede kullanılır?

Advanced Driver Assist, daha güvenli ve konforlu sürüş için tasarlanmış ve yeni nesil araçlarda kullanılan bir sistemdir. Bu sistem sensörler, kameralar ve radarlarla donatılmıştır. Adas sistemi nerede kullanılır? Ağır kamyonlar, binek otomobiller, hafif ticari araçlar ve inşaat ekipmanları gibi yeni nesil araçlarda kullanılır.

Adaş hangi ses olayı?

Ünlü durumu – Türk Dil Kurumu.

Trakyalılara ne denir?

Traklar, antik çağlarda bugünkü Doğu Trakya, Bulgaristan ve Kuzey Yunanistan topraklarında yaşamış ve MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender’in topraklarını fethetmesiyle asimile olmuş bir kabiledir.

Kızan kelimesini kimler kullanır?

Örneğin; Ege bölgesinin yiğit köy erkeklerine ve gençlerine “EFE” denir. Zeybek kelimesi “EFE” anlamında da kullanılır. Kızan kelimesi “genç adam” anlamına gelir. Efe; Kızların ve Zeybeklerin reisidir.

Adaş hangi yöreye ait?

Hafız (Sakarya) Sakarya ve çevresinde en çok kullanılan bu hitap, karşıdakine itibar kazandıran bir hitap şeklidir. Bu bölgede “Adaş” da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Adaş kökü ne?

Kökeni. [1] Eski Türkçe isim + daş. Ad kelimesine türemiş ek olan -daş ekinin eklenmesiyle oluşan bir kelimedir.

Kahya ne demek TDK?

Butler ne demek? Ev hanımı, belirli bir ücret karşılığında bir evdeki hizmetçi, bahçıvan ve aşçı gibi personeli yönetmekten sorumlu olan ve o evdeki günlük işleri organize eden kişidir.

Ada hangi köken?

Etimoloji. Türkçe ada kelimesinin Eski Türkçe ātaġ kelimesinden geldiği ve bu kelimenin Farsçaya ādāġ olarak çevrildiği belirtilmektedir. Türkçede ada anlamına gelen aral, cezire (👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Aşufte mi aşifte mi?

aşifte – Nişanyan Sözlük. “Çılgın, deli” anlamına gelen Farsça āşufte آشفته kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, Farsça āşuf fiilinin geçmiş zaman kipidir, aşūb آشفتن, اشوب “oynamak, hareket etmek” +a ekiyle. Bu fiil, aynı anlama gelen Avestan fiili χşufan’dan türetilmiştir.

TC’nin anlamı nedir?

Geleneksel T.C. kısaltmalarında (Republik Türkiye) ve T. (Türkçe) dışında büyük harfle yazılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Ada kime denir?

Bir ada, tamamen suyla çevrili bir kara parçasıdır. Dünyadaki tüm adalar on milyon kilometrekarelik bir alanı kaplar. Adalar tek veya gruplar halinde olabilir. Bu tür adalara “takımadalar” denir.

Aynı isme sahip kişiye ne denir?

En çok kullanılan kelimelerden biri de aynı isimli kelimedir.

Adaş kelimesinin kökü nedir?

[1] Eski Türkçe isim + daş. Ad kelimesine türemiş ek olan -daş ekinin eklenmesiyle oluşan bir kelimedir.

Kahya ne demek TDK?

Butler ne demek? Ev hanımı, belirli bir ücret karşılığında bir evdeki hizmetçi, bahçıvan ve aşçı gibi personeli yönetmekten sorumlu olan ve o evdeki günlük işleri organize eden kişidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Görele Nin Neyi Meşhur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir